O casa este o investitie pe termen lung ,noi intelegem acest lucru si va oferim cateva solutii pentru realizarea proiectelor dumneavoastra :

Casele pot fi ridicate într-o mare varietate de soluții constructive. Casa din lemn, casa din BCA, casa din cărămidă , casa din beton monolit armat sunt toate case, în toate se poate locui și în mod clar toate au avantaje și dezavantaje. Am enumerat mai jos cele mai importante caracteristici ale acestor case:

Casa din lemn - panourile sandwich sau OSB-ul cu care este închisă casa pot fi fie placate cu lemn fie tencuite. Structura este din stâlpi și grinzi din lemn. Toate componentele trebuie obligatoriu tratate împotriva dăunătorilor și a focului.
Avantaje – Construcție rapidă – aproximativ 6-10 săptămâni pentru o casă la cheie. Prețul per metru pătrat construit în cazul unei case de lemn este aproximativ 350euro putându-se construi și mai ieftin în anumite condiții. Elasticitatea casei este un avantaj important aceasta făcând-o mai sigură în caz de cutremur și mai puțin dispusă la crăpături. Izolația termică este foarte bună fiind călduroasă iarna și răcoroasă vara.
Dezavantaje – Izolația fonică este slabă mai ales la interior (între etaj și parter). Protecția la foc este foarte scăzută iar durata de viața este mult inferioară unei case din cărămidă. Casa din lemn este foarte greu de construit în regie proprie și dacă este construită pentru a fi vândută este foarte greu vandabila deoarece exista mentalitatea că o casă din lemn este mai puțin recomandată decât o casă din cărămidă.

Casa din BCA cu structura în cadre – BCA nu poate susține greutatea unei case deci pentru o casă închisă cu acest material este necesară o structură în cadre. Practic ce se economisește fata de cărămidă se pierde prin mărirea structurii.
Avantaje – BCA este un bun izolator iar dimensiunile exacte și ușurința în prelucrare o fac un candidat foarte bun pentru ziduri realizate ieftin, rapid și cu o mare calitate. Utilizarea unei structuri în cadre permite deschideri mari între stâlpi și geamuri generoase.Dezavantaje – Are practic același preț cu o construcție din cărămidă aceasta din urmă fiind mai la modă. Necesită o ventilație bună deoarece absoarbe apa.

Casa din cărămidă portantă – Este o variantă ieftină de construcție. Cărămida portanta nu este eficientă termic și chiar fonic în schimb completată de un termosistem exterior își face treaba la un preț rezonabil. Structura casei este redusă și cel mai adesea înglobată în pereți. Este casa ce se construiește cel mai des pe la noi. Costul unei astfel de case este undeva pe la 450euro per metru pătrat construit.
Avantaje – cost scăzut punte o casă din cărămidă., rezistenta mai mare
Dezavantaje – Izolație termică și fonică relativ scăzută, deschideri reduse între pereți, geamuri mici, uși interioare și exterioare mici. Construcția durează 7-8 luni